Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een kortdurende behandelmethode om akelige ervaringen te verwerken. Het is een relatief nieuwe therapie die ingezet kan worden bij klachten na het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen of bij angsten of fobieën. EMDR wordt zeer effectief toegepast bij een Post Traumatische Stress Stoornis.

Een trauma of schokkende gebeurtenis kan een lange nasleep met zich mee brengen. Klachten of gevoelens zullen misschien niet altijd herkend worden als daarbij horend. Bij een ingrijpende of schokkende ervaring kan het voorkomen dat je als het ware ‘bevriest’. De reacties op deze ervaring kunnen ver nadat het voorval heeft plaatsgevonden nog onbewust doorwerken. Geluiden, geuren en situaties kunnen onbegrijpelijke of verwarrende reacties bij je oproepen omdat je niet herkent dat ze te maken hebben met de schokkende ervaring. De onbewuste reacties worden via de EMDR methodiek versneld verwerkt.

Deel deze pagina..

SPECIALISATIES

Een aantal opleidingen en trainingen hebben in de jaren na het voltooien van de opleiding hypotherapie mijn werkwijze mede gevormd. Dit heeft geleid tot de volgende specialismen:

Deze therapievorm is een methode die zich richt op trauma’s en problemen ontstaan in de jeugd. Deze methodiek spreekt mij erg aan omdat op veilige wijze gewerkt kan worden aan de werkelijke oorzaak van problematiek.

Joanna Kortink, auteur van de boeken ‘Uit de ban van eetbuien’ en ‘Uit de ban van emotie-eten’, ontwikkelde een
methode waarmee tot de essentie van het eetprobleem kan worden doorgedrongen. Ik heb me laten scholen door en nauw samengewerkt met de schrijfster van deze boeken.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een kortdurende behandelmethode om akelige of traumatische ervaringen te verwerken.

Acceptance and Commitment Therapy, een nieuwe vorm van gedragstherapie waarbij men leert dat het zinloos is om zich te verzetten tegen vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties.

Meer over deze methodieken is te lezen onder het menu specialisaties.

ERVARINGEN