Over Hypnotherapie Praktijk

Judith Bosman – NBVH geregistreerd Hypnotherapeut

Van oorsprong ben ik psychiatrisch verpleegkundige. Ik heb lang gewerkt in de verslavingszorg. Ik ben mij gaan specialiseren in vrouwenhulpverlening en heb werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg met getraumatiseerde vrouwen.

Tijdens mijn werken in de GGZ ben ik mij tevens gaan richten op de effecten op volwassenen die zijn opgegroeid bij ouders met psychiatrische problemen (KOPP) of zijn opgegroeid bij verslaafde ouders (KVO).

In 1999 ben ik begonnen aan de opleiding tot hypnotherapeut omdat ik nieuwe mogelijkheden zocht in de begeleiding van veranderprocessen bij mensen.

In 2002 ben ik mijn eigen praktijk begonnen en kon ik steeds meer mijn ervaring in de reguliere hulpverlening en hypnotherapie gaan integreren in combinatie met NLP en ACT.

Ik vind het altijd een uitdaging om samen met mijn cliënt te komen tot een persoonlijk afgestemde behandeling.

Naast het werken in mijn eigen praktijk ben ik verbonden aan opleidingsinstituut BGL in Hoofddorp. Voor hun opleidingen Integratieve Psychotherapie en Brede Coachopleiding ben ik trainer, studie praktijkbegeleidster/supervisor en leertherapeut.

Sinds 2017 ben ik onderdeel van BIEK: een maatschap gericht op persoonlijke ontwikkeling, herstel en groei.

Lees hier verder over de werkwijze en het behandelingsproces.

Deel deze pagina..

SPECIALISATIES

Een aantal opleidingen en trainingen hebben in de jaren na het voltooien van de opleiding hypotherapie mijn werkwijze mede gevormd. Dit heeft geleid tot de volgende specialismen:

Deze therapievorm is een methode die zich richt op trauma’s en problemen ontstaan in de jeugd. Deze methodiek spreekt mij erg aan omdat op veilige wijze gewerkt kan worden aan de werkelijke oorzaak van problematiek.

Joanna Kortink, auteur van de boeken ‘Uit de ban van eetbuien’ en ‘Uit de ban van emotie-eten’, ontwikkelde een
methode waarmee tot de essentie van het eetprobleem kan worden doorgedrongen. Ik heb me laten scholen door en nauw samengewerkt met de schrijfster van deze boeken.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een kortdurende behandelmethode om akelige of traumatische ervaringen te verwerken.

Acceptance and Commitment Therapy, een nieuwe vorm van gedragstherapie waarbij men leert dat het zinloos is om zich te verzetten tegen vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties.

Meer over deze methodieken is te lezen onder het menu specialisaties.

ERVARINGEN